Regatul Unit vrea să livreze tancuri Poloniei, în locul unor tancuri de asalt de concepţie sovietică, pe care Varşovia ar putea să le furnizeze Ucrainei, în lupta împotriva invaziei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem în vedere să trimitem tancuri Poloniei, pentru a ajuta la trimiterea unor dintre (tancurile) lor (de tip) T-72 în Ucraina”, a anunţat vineri, într-o confernţă de presă, la New Delhi, premierul brtanic.

Ministrul german al Apărării Christine Lambrecht a anunţat joi că Ucraina urmează să primească ”în zilele următoare” armament greu - nclusiv tancuri de luptă - din partea unor ţări din Europa de Est.

Germania s-a angajat să-şi compenseze materialul militar, după ce mai multe state membre NATO au dat undă verde livrării de armament greu Ucrainei.

Boris Johnson a dezăluit, de asemenea, că militari ucraineni sunt formaţi în Regatul Unit, în vederea folosirii unor vehicule blindate pe care Londra urmează să le furnizeze Ucrainei în lupta împotriva invaziei ruse.

”Pot să spun că formăm, în prezent, ucraineni, în Polonia, să folosească (sisteme de) apărare antiaeriene, iar în această ţară (Regatul Unit) să folosească vehicule blindate”, a declarat el presei britanice care-l însoţeşte în această vizită în India.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a anunţat joi că ”două duzini” (24) de militari ucraineni se află în prezent în Regatul Unit, în acest cadru.

”Acţionăm în coordonare cu aliaţii noştri pentru a furniza noi tipuri de echipament, în care ucrainenii poate că nu au experienţă. Este, aşadar, rezonabil ca ei să primească formarea necesară pentru a le folosi cât mai bine”, a declarat acest purtător de cuvânt presei britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.