Kremlinul a afirmat, joi, că Moscova încă aşteaptă răspunsul Ucrainei la cea mai recentă propunere scrisă a Rusiei în cadrul negocierilor de pace dintre cele două părţi şi a întrebat de ce preşedintele ucrainean Volodimr Zelenski nu era la curent cu documentul respectiv, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că nu a văzut sau auzit nimic referitor la documentul pe care Kremlinul a precizat că l-a înmânat părţii ucrainene în care îşi exprimă revendicările în cadrul negocierilor de pace.

”Repet încă o dată, aşa cum am spus ieri, formulările noastre, de fapt cea mai recentă versiune a lor, au fost înmânate oponenţilor noştri, delegaţiei ucrainene de negociere”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a mai afirmat că Rusia este la curent cu declaraţiile lui Zelenski, ”care ridică şi anumite întrebări despre motivul pentru care nimeni nu îl informează pe preşedintele Zelenski cu privire la versiunile ruseşti ale textului”.

Afirmaţiile celor două părţi par să evidenţieze atât prăpastia dintre poziţiile lor, cât şi starea precară a comunicării dintre ele, la opt săptămâni după ce Rusia şi-a trimis trupele şi tancurile în Ucraina şi la mai bine de trei săptămâni după ce cele două ţări au purtat ultima dată negocieri faţă în faţă, pe 29 martie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 12 aprilie că negocierile au ajuns într-un impas. Şeful delegaţiei ucrainene a dezvăluit marţi că este dificil de prezis când ar putea fi reluate negocierile din cauza asediului Rusiei asupra Mariupolului şi dorinţei Moscovei de a-şi consolida poziţia printr-o nouă ofensivă militară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.