Papa Francisc l-a primit joi - pentru prima oară - la Vatican pe premierul ungar Viktor Orban, faţă de care şi-a exprimat recunoştinţa pentru primirea ucrainenilor care fug din calea războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestei audienţe private - care a durat 40 de minute -, Suveranul Pontif i-a oferit lui Viktor Orban o medialie de bronz a Sfântului Martin, care protejează un sărac pe care-l acoperă cu o parte a mantalei sale, anunţă serviciul de presă al Sfântului Scaun.

Papa şi-a exprimat, astfel, recunoştinţa faţă de protecţia pe care Ungaria o oferă unor refugiaţi din Ucraina, potrivit aceleiaşi surse.

Aproximativ 626.000 de refugiaţi ucraineni au sosit în Ungaria de la începutul războiului, la 24 februarie, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului ungar.

Aproximativ 17.000 dintre aceşti refugiaţi au cerut o protecţie umanitară, iar alţi aproximativ 100.000 au cerut un permis de sejur temporar.

Cei doi bărbaţi au concepţii religioase contradictorii.

Viktor Orban, care provine dintr-un mediu calvin, îşi agită ataşamentul faţă de o ”Europă creştină” cu scopul de a-şi justifica politica împotriva migraţiei.

Suveranul Pontif face din primirea binevoitoare a migranţilor o datorie a credinciosului..

Din cauza angajamentului său faţă de refugiaţi, Francisc a fost catalogat adesea drept ”cretin” sau ”imbecil” de presa care susţine Guvernul Orban.

Liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lume a prezidat, în septembrie 2021, slujba de încheiere a Congesului Euharistic Internaţional, la Budapesta.

Papa s-a întâlnit atunci cu premierul suveranist ungar şi i-a îndemnat pe ungari să fie ”deschişi” tuturor.

Viktor Orban, acuzat de către Bruxelles de numeroase încălcări ale statului de drept, tocmai a fost reales în al patrulea mandat consecutiv şi şi-a asigurat o majoritate confortabilă în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.