Cadavre ale unui număr de nouă civili au fost descoperite miercuri la Borodianka, în apropiere de Kiev, dintre care unele prezintă ”semne de tortură”, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi poliţia capitalei ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste persoane au fost ucise de către ocupanţi (ruşi), iar unele dintre victime prezintă semne de tortură”, a acuzat, într-o postare pe Facebook, şeful poliţiei locale, Andrii Nebîtov.

Potrivit Kievului, Borodianka a fost teatrul unor ”masacre ale civililor” în martie, pe când forţe ruse ocupau oraşul.

”Într-o groapă erau doi bărbaţi (în vârstă) de 35 de ani, iar alături de ei o adolescentă (în vârstă) de 15 ani”, precizează Andrii Nebîtov.

”În alta, forţe de ordine au descoperit corpurile a şase persoane, patru bărbaţi şi două femei”, care ”au putut fi identificate ca fiind locuitori ai oraşului”, adaugă el.

”Militari ruşi i-au împuşcat cu bună-ştiinţă pe civilii care nu le opuneau nicio rezistenţă”, denunţă el.

Corpurile victimelor au fost ”duse la morgi în regiunea Kiev pentru a fi expertizate”, precizează el.

Medici legişti şi anchetatori au examinat, de asemenea, cele două gropi, potrivit lui Nebîtov.

”Poliţia regiunii Kiev contină să ancheteze” cu privire la omucideri de civili imputate de către Ucraina ruşilor, mai anunţă el.

După retragerea forţelor ruse din regiunea Kiev, în urmă cu .trei săptămâni, sute de cadavre ale unor civili au fost descoperite de către autorităţile ucrainene, care denunţă, împreună cu Occidentul, ”crime de război” ale unor militari ruşi care ocupau oraşul.

Moscova respinge aceste acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.