Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 1%, continuând declinul pentru a doua zi consecutiv, îngrijorările mai ample legate de creşterea economică şi stagnarea cererii de petrol umbrind reducerea ofertei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa a ignorat un raport al guvernului american, care a arătat o scădere a stocurilor de ţiţei şi carburanţi din SUA, pe fondul îngrijorărilor legate de stagflaţie, potrivit lui John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 8 milioane de barili, din cauza unei creşteri a exporturilor la un nivel maxim al ultimilor peste doi ani, au arătat datele Energy Information Administration.

”Ne aflăm într-un mediu de cerere incert, cu blocaje continue legate de pandemie în China şi cu date economice globale slabe care apar în mod regulat”, a spus Kilduff.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 72 de cenţi, sau 0,7%, până la 106,53 dolari pe baril până la ora 17:00 GMT (20:00 ora României).

Contractele futures pentru ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, pe termen de o lună care expiră miercuri, au scăzut cu 70 de cenţi, sau cu 0,7%, la 101,86 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au scăzut cu aproximativ 5% marţi, după ce Fondul Monetar Internaţional şi-a redus prognoza de creştere globală cu aproape un punct procentual, invocând impactul economic al războiului Rusiei în Ucraina şi avertizând că inflaţia a devenit ”un pericol clar şi prezent” pentru multe ţări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.