Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat emisiunea de obligaţiuni municipale în valoare de 555 milioane lei şi a menţionat că emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, suma totală a ofertelor fiind 1,2 miliarde lei. „Asta înseamnă că, după luni de muncă asiduă (care din păcate nu este foarte vizibilă), am recâştigat încrederea pieţei financiare”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primăria Capitalei a finalizat emisiunea de obligaţiuni municipale în valoare de 555 milioane lei. Menţionez că emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, suma totală a ofertelor fiind 1,2 miliarde lei. Asta înseamnă că, după luni de muncă asiduă (care din păcate nu este foarte vizibilă), am recâştigat încrederea pieţei financiare. Amintesc că în 2020 Primăria Capitalei a trăit ruşinea istorică de a nu putea refinanţa obligaţiuni municipale de 555 milioane lei, fiind salvată în ultimul moment de BERD”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.
 
El a adăugat că printre cumpărătorii obligaţiunilor se află bănci importante, fonduri de investiţii şi fonduri de pensii, în total 21 de investitori.
 
„Obligaţiunile emise au scadenţa la 10 ani şi o rată anuală a dobânzii de 7,33%, foarte bună pentru municipalitate în actualele condiţii de piaţă. Mulţumesc investitorilor pentru încrederea în viitorul Bucureştiului şi în potenţialul său de a se dezvolta. Mulţumesc partenerilor de la BRD şi Raiffeisen Bank pentru facilitarea emisiunii de obligaţiuni”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.