Afişul oficial al celei de-a 75-a ediţii a Festivalului anual de film de la Cannes aduce un omagiu filmului lui Peter Weir „The Truman Show”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat pentru prima dată în 1998, „The Truman Show” îl are în rolul principal pe Jim Carrey, un bărbat care şi-a petrecut întreaga viaţă, fără să ştie, că personaj al unui reality show.

Posterul de la Cannes surprinde un moment din punctul culminant al filmului în care Truman evadează din platoul de filmare, descoperind că cerul este un perete pictat cu o scară care duce către ieşire. Pe afiş, Truman atinge peretele, care prezintă numărul 75 mare cu alb, reflectând aniversarea festivalului.

O declaraţie oficială a festivalului explică raţionamentul din spatele designului afişului. „The Truman Show” (1998) de Peter Weir şi Andrew Niccol este o reflectare modernă a peşterii lui Platon, iar scena decisivă îi îndeamnă pe spectatori nu numai să experimenteze graniţa dintre realitate şi reprezentarea ei, ci să reflecteze la puterea ficţiunii, între manipulare şi catarsis”, se arată în mesaj. „Aşa cum Truman scapă de minciună pe măsură ce se ridică, festivalul, cu faimosul său covor roşu ascendent, oferă spectatorilor adevărul artiştilor atunci când intră în teatru”. 

Anul acesta, 18 films sunt programate să aibă premiera la Cannes, inclusiv ale unor regizori precum James Gray, David Cronenberg, Park Chan-wook, Kelly Reichardt şi Claire Denis.

În afara competiţiei, festivalul va prezenta premierele „Elvis” de Baz Luhrmann, „Three Thousand Years of Longing” de George Miller, şi „Top Gun: Maverick”. 

Festivalul va fi deschis de comedia cu zombi „Final Cut”, regizată de Michel Hazanavicius.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc pe Riviera franceză din 17 până pe 28 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.