Companiile cehe de apărare vor repara tancuri ucrainene şi alte vehicule militare care au suferit daune majore în timpul luptelor sau care au nevoie de reparaţii după ce au stat în depozit o perioadă îndelungată de timp, a anunţat, marţi, Ministerul ceh al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republica Cehă este una dintre cele mai active ţări care a sprijinit armata ucraineană prin donaţii şi vânzări de armament şi muniţie. Mai mult decât atât, Republica Cehă a livrat tancuri din epoca sovietică, lansatoare de rachete multiple, obuziere, vehicule de luptă de infanterie şi arme antiaeriene.

”Defecţiunile mici sau daunele provocate în luptă vor fi reparate prin propriile eforturi ale armatei ucrainene şi ale industriei de apărare ucrainene”, a precizat Ministerul ceh al Apărării.

”Asistenţa cehă va folosi capacităţile companiilor din industria de apărare cehă pentru lucrări mai ample, precum revizii şi punerea în funcţiune a echipamentelor depozitate pe termen lung”, a adăugat ministerul.

Primul contract va include reparaţiile unui număr nespecificat de tancuri de tip T-64 din epoca sovietică, potrivit ministerului ceh.

De asemenea, tancurile de tip T-64 vor fi reparate de compania privată de comerţ şi producătoare de armament CZECHOSLOVAK GROUP, care a trimis şi echipament în Ucraina.

Reparaţiile se vor face la unităţile companiilor cehe din Republica Cehă şi Slovacia, mai scrie ministerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.