Spania îşi va redeschide Ambasada de la Kiev ”în zilele următoare”, a declarat, luni, premierul Pedro Sánchez, devenind ultima ţară al cărei personal diplomatic revine în capitala Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redeschiderea ambasadei va fi ”un nou semn al angajamentului guvernului spaniol şi al societăţii faţă de poporul ucrainean”, a spus Sanchez într-un interviu.

Spania a evacuat personalul diplomatic al Ambasadei de la Kiev pe 27 februarie, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, şi a transferat aceste funcţii către Varşovia, Polonia, a comunicat biroul de presă al Ministerului spaniol al Afacerilor de Externe.

Franţa a anunţat săptămâna trecută că ambasada sa din Ucraina se va întoarce ”foarte curând” la Kiev, din Liov, în timp ce Italia a anunţat sâmbătă că intenţionează să îşi redeschidă ambasada din Kiev după Paşte.

De asemenea, Uniunea Europeană îşi reia prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a anunţat, vineri, blocul comunitar.

Slovenia şi-a redeschis, de asemenea, ambasada de la Kiev pe 28 martie, potrivit Ministerului sloven de Externe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.