În total 26 de persoane au fost arestate în urma unor confruntări violente în Suedia, duminică, între forţe de ordine şi manifestanţi împotriva unei manifestaţii a unei grupări de extremă dreapta care voia să ardă un exemplar al Coranului, anunţă luni poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noaptea (de duminică spre luni) a fost calmă după revoltele de ieri (duminică, în oraşul Norrköping, situat în centrul Suediei)”, într-un cartier cu populaţie musulmană numeroasă.

”Poliţia a plasat opt persoane în arest prevenitv, suspectate de revolte violente”, anunţă într-un comunicat poliţia.

În oraşul vecin, Linköping, unde au izbucnit de asemenea tulburări, 18 persoane aufost plasate în arest prevenitv.

În ambele oraşe au izbucnit confruntări duminică, pentru a doua oară în patru zile.

Manifestanţi au aruncat cu pietre în poliţişti şi au ars maşini.

Ei au manifestat joi în semn de protest faţă de o manifestaţie a unei grupări împotriva migraţiei şi împotriva islamului - ”Linia dură”, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan.

Ei au manifestat duminică, din nou, împotriva unor noi manifestaţii anunţate, la care Rasmus Paludan a renunţat până la urmă.

La Norrköping, poliţia a tras focuri de avertisment care au rănit - prin ricoşare - trei persoane.

Rasmus Paludan - condamnat în Danemarca cu privire la injurii rasiste - a efcetuat în ultimele zile un ”turneu” în Suedia, ţintind cartiere cu populaţie musulmană importantă, cu scopul de arde exemplare de Coran, declanşând contramanifestaţii violente pe unde a trecut.

La Malmö, unde a ars un exemplar de Coran sâmbătă, noaptea de duminică spre luni a fost agitată a doua oară la rând, iar într-o şcoală a izbucnit un incendiu.

Manifestaţile lui Rasmus Paludan, în cadrul cărora arde exemplare de Coran, au provocat proteste în lumea arabă.

Ministerul irakian de Externe, care l-a convocatpe însărcinatul cu afaceri suedez, a denunţat o acţiune ”provocatoare vizând sentimentele musulmanilor şi ofensatoare faţă de ceea ce consideră ei sacru”.

Arabia Saudită a ”condamnat acţiunile anumitor extremşti în Suedia şi provocări ale acestora vizând musulmani”, potrivit agenţiei oficiale saudite de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.