O refugiată din Ucraina, în vârstă de 22 de ani, a reclamat la Poliţie că a fost agresată sexual în timp ce era cazată la o mănăstire din judeţul Maramureş. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă. Cel reclamat este stareţul Mănăstirii Petrova. Preotul inspector Andrei Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, a declarat pentru News.ro, că de la debutul războiului din ţara vecină mănăstirea Petrova a primit aproape 1000 de refugiaţi şi nu a existat nicio plângere la adresa părintelui stareţ, care este în acest post de aproape două decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Femeia din Ucraina care susţine că a fost agresată sexual în Mănăstirea Petrova l-a reclamat pe stareţul mănăstirii. Episcopia Maramureşului face verificări interne şi spune că în 20 de ani nu a existat nicio abatere în comportamentului preotului

”Ieri, 17 aprilie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani”, a transmis, luni, IPJ Maramureş, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că poliţiştii fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt şi a împrejurărilor producerii evenimentului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.