Marele pianist şi dirijor Daniel Barenboim, 79 de ani, a anulat din nou o serie de concerte ca urmare a unor probleme de sănătate, pentru a doua oară în mai puţin de două luni, a anunţat Staatsoper din Berlin pe care o conduce, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Daniel Barenboim suferă în acest moment de probleme circulatorii şi este sub tratament”, a subliniat Opera de Stat din Berlin într-un scurt comunicat. „El se odihneşte acum şi din precuţie medicii l-au sfătuit să îşi anuleze concertele până la 22 aprilie”, a adăugat Staatsoper.

În februarie, el şi-a anulat deja toate angajamentele câteva săptămâni, din cauza unei intervenţii chirurgicale. Slăbit din cauza problemelor de sănătate recurente, inclusiv o problemă de spate, Daniel Barenboim fusese nevoit să anuleze mai multe întâlniri în toamna anului trecut. Nu a avut puterea să apară pe 18 noiembrie în faţa publicului care îl aştepta la sinagoga Rykestrasse din Berlin.

Maestrul israeliano-argentinian este directorul muzical al Operei de Stat din Berlin şi al orchestrei acesteia, Staatskapelle, de trei decenii şi sub contract până în 2027. „Voi rămâne până voi avea puterea. Altfel voi pleca; Nu vreau să rămân ca o relicvă a trecutului”, a mărturisit el în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.