Un fragment dintr-o rachetă cilindrică, care a căzut în mare în largul Morbihanului (departament în vestul Franţei) în urma unui test militar, este căutat de autorităţi, a anunţat Ministerului francez al Forţelor Armate într-un comunicat, notează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unui test de muniţie fără încărcătură militară, Ministerul Forţelor Armate a lansat, ca la orice împuşcătură, o operaţiune de recuperare a resturilor. Toate resturile au fost recuperate de pe fundul apei, cu excepţia unui cilindru care conţine un dispozitiv pirotehnic de presurizare. Această piesă se află cel mai probabil pe fundul apei”, indică Direcţia Generală Armament (DGA).

”Aparatul pirotehnic este blocat în cilindru şi nu reprezintă un pericol atât timp cât timp nimeni nu încearcă să deschidă butelia”, precizează DGA.

Întreruptă din motive meteorologice, campania de căutare a fost reluată miercuri, iar populaţia a fost avertizată ”în cazul improbabil în care acest cilindru pluteşte”.

Într-un email trimis la începutul săptămânii primăriilor din zonă, serviciile prefecturii maritime a Atlanticului indică faptul că ”cilindrul metalic care conţine încărcătură pirotehnică” măsoară ”2 metri lungime cu un diametru de 40 de centimetri (...)” şi ”este probabil să fie de câteva zile în derivă într-o zonă cuprinsă între Penmarch şi Belle-Île”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.