Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, Daniel Miron, şi şeful Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul IPJ Galaţi, Ionuţ-Nelu Surugiu, sunt anchetaţi de procurori pentru falsificarea unor rapoarte privind orele suplimentare făcute de poliţiştii, fiind diminuat astfel sporul care trebuia plătit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a început urmărirea penală împotriva lui Daniel Miron, adjunct al inspectorului şef al IPJ Galaţi pentru comiterea a cinci infracţiuni de instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată (123 acte materiale) şi abuz în serviciu, în formă continuată (231 acte materiale).
 
El este acuzat că, “în perioada 2015-2018, a determinat, direct şi prin intermediul şefului S.I.C., pe subordonaţii săi să completeze în fals centralizatoarele lunare, prin consemnarea ca fiind compensate cu timp liber, a orelor suplimentare lucrate de către poliţiştii S.I.C. în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, deşi aceste ore fie nu s-au compensat cu timp liber corespunzător şi nu au existat rapoarte de libere în acest sens, fie s-au recuperat prin timp liber acordat peste termenul prevăzut de lege, de 60 de zile, în mod profund ilegal”.
 
”Ulterior, a aprobat aceste centralizatoare lunare (123), care au fost înaintate Serviciului Financiar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, în vederea plăţii acestor ore cu 75% şi nu cu 175% potrivit legii şi a Ordinului M.A.I. nr. 4/2015, diferenţa de 100% reprezentând prejudiciu în dauna fiecărui poliţist”, se arată în comunicat.
 
Anchetatorii au precizat că, în aceeaşi perioadă, Daniel Miron a aprobat, în mod ilegal, rapoartele poliţiştilor S.I.C., în număr de 231, de compensare cu timp liber peste 60 de zile a orelor suplimentare efectuate şi a diminuat sporul ce trebuia plătit pentru astfel de situaţii, cu diferenţa de 100%, cauzând prejudicierea acestora.
 
“La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Surugiu Ionuţ-Nelu, şef al S.I.C. – I.P.J. Galaţi, pentru participaţia la săvârşirea infracţiunilor sus-menţionate, precum şi a unor infracţiuni de fals intelectual şi uz de fals în formă continuată, respectiv inducerea în eroare a organelor judiciare, fapte circumscrise perioadei 31.05.2016-31.12.2018”, a mai precizat sursa citată.
 
Cei doi poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar. Ei nu au voie să ia legătura cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi – S.I.C. şi cu ceilalţi suspecţi, au interdicţia de a nu părăsi ţara şi interdicţia exercitării profesiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.