Ministrul de Externe şi Apărare al Irlandei, Simon Coveney, vizitează, joi, zonele din capitala ucraineană, Kiev, direct afectate de invazia rusă şi se va întâlni cu omologii săi, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean în faţa invaziei ruse, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simoney Coveney va deveni, astfel, ultimul oficial care a vizitat Kievul până la momentul actual.

Departamentul de Afaceri Externe al Irlandei a precizat că discuţiile lui Coveney cu guvernul ucrainean se vor concentra asupra modului în care Irlanda poate continua ”să ofere sprijin politic, de securitate şi umanitar Ucrainei; să asiste Ucraina în cererea sa de statut de candidat la UE; să aplice sancţiuni suplimentare ale UE împotriva Rusiei; şi să tragă Rusia la răspundere pentru invazia sa brutală şi nejustificată”.

Irlanda a oferit Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni 20 de milioane de euro ca ajutor umanitar.

De asemenea, statul irlandez a oferit 33 de milioane de euro în asistenţă neletală pentru armata ucraineană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.