Preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri, la telefon, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru ”a-l ţine la curent cu susţinerea continuă a Statelor Unite” a Ucrainei, anunţă Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI SUA oferă Ucrainei echipament greu, sisteme de artilerie şi blindate, dar şi elicoptere, între altele, în valoare de 800 de milioane de dolari, i-a spus Biden lui Zelenski, anunţă Casa Albă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul său american despre ”un nou plan al unui ajutor militar şi, eventual, economic”.

Această convorbire telefonică a durat aproape o oră, precizează Casa Albă.

Presa americană scrie că Statele Unite se pregătesc să anunţe că livrează Kievului echipament militar suplimentar, în valoare de câteva sute de milioane de dolari.

Acest anunţ a fost făcut de către un oficial de rang înalt de la Pentagon, care a refuzat să precizeze suma acestui ajutor militar suplimentar.

Statele Unite au deblocat, de la începutul mandatului lui Joe Biden, suma de 2,4 miliarde de dolari, destinată armatei ucrainene.

Întrebat într-o confernţă de presă despre informaţii din presa americană potrivit cărora Washingtonul urmează să ofere o nouă asistenţă militară Kievului care ar putea atinge suma de 750 de milioane de dolari, acest oficial de rang înalt de la Pentagon a răspuns, sub protecţia anonimatului, ”de urmărit”.

”Am să notez doar că noi am spus în numeroase rânduri că vom face tot ceea ce putem, cât mai rapid, şi că preşedintele (Joe Biden) îşi păstrează opţiunile deschise în vederea unei asistenţe suplimentare în domeniul securităţii”, a adăugat el.

Presa americană scrie că ar fi vorba despre echipament greu şi că Statele Unite au refuzat, până în prezent, să livreze Ucrainei echipament greu - de exemplu blindate -, cu scopul de a nu provoca o escaladare a războiului rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.