Krelinul respinge miercuri ideea unui schimb între omul de afaceri ucrainean Viktor Medvenciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin arestat în Ucraina, şi prizonieri ucraineni deţinuţi în Rusia, o propunere a Kievuluui, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În privinţa schimbului evocat cu atâta ardoare şi plăcere de către diverse personalităţi de la Kiev, (Viktor) Medvenciuk nu este un cetăţean rus, el nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială (în Ucraina), este un politican străin”, declară un purtătror de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Noi nu ştim absolut deloc dacă el doreşte ca Rusia să ia parte la rezolvarea scandalului calomnios care-l vizează”, mai declară Peskov.

Autorităţile ucrainene au anunţat marţi arestarea lui Viktor Medvenciuk, în vârstă de 67 de ani, un deputat şi om de afaceri ucrainean prorus.

Medvenciuk era fugar, de când Kremlinul a lansat invazia Ucrainei, la 24 februarie.

El era plasat în arest la domiciliu din mai 2021, după ce a fost inculpat de ”înaltă trădare” şi de ”tentativă de jefuire a resurselor naturale în Crimeea”, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Viktor Medvenciuk s-a ”volatilizat” de când Vladimir Putin a lansat ofensiva rusă în Ucraina şi până la anunţarea arestării sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.