Ministrul Mediului, Tanczos Barna, solicită implicarea prefecţilor în campania ”Curăţăm România”, cerându-le să creeze grupuri de lucru din care să facă parte angajaţi ai mai multor instituţii. Tanczos anunţă că, pentru campania programată a se derula pe parcursul lunii aprilie, a primit deja câteva solicitări privind prelungirea perioadei în care să se desfăşoare acţiunile. Toate tipurile de deşeuri care nu sunt menajere şi care sunt abandonate iar acestea trebuie să ajungă, după sortare, la locurile de depozitare şi să fie reciclate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vrem să aducem alături de noi ONG-uri, voluntari şi vrem să avem în fiecare localitate cel puţin o zi alocată pentru curăţarea cursurilor de apă, cel puţin o zi care să fie alocată pădurilor şi vrem ca aceste acţiuni să fie documentate, să fie documentate cu poze, să fie documentate cu articole în presa locală sau măcar pe Facebook-ul sau pe reţelele de socializare ale comunei sau ale instituţiilor noastre, astfel încât să aibă un impact naţional şi să fie promovat cum trebuie. Asigurăm finanţare pentru UAT-uri, avem un buget de 20 de milioane de lei, din care în funcţie de numărul de locuitori din comună, oraş, municipiu, primesc între 3000 şi 30.000 de lei în cazul în care vin cu decont pentru deşeuri şamd, toate acest activităţi pot fi finanţate, parţial”, a declarat ministrul Mediului joi, în videoconferinţa cu prefecţii. 
 
Tanczos a solicitat prefecţilor să formeze „grupuri de lucru” din care să facă parte comisari de la gărzile judeţene de mediu, angajaţi ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului, de la Arii Protejate, Apele Române, dar şi de la Inspectoratele Judeţene care să faciliteze educarea copiilor cu privire la reciclare. 
 
„Credem că la nivel judeţean cea mai bună coordonare se face la nivelul Prefecturilor . (...) Propunerea noastră ar fi măcar informal să constituiţi un grup de lucru pentru următoarele trei-patru săptămâni. Am primit deja solicitări de prelungire a programului, noi ne-am propus ca luna aprilie să fie o lună alocată acestei acţiuni, avem deja câteva solicitări de prelungire a campaniei, o să analizăm săptămâna viitoare, în funcţie de demararea campaniei dacă este nevoie sau nu este nevoie de juma de lună, o lună pentru derulare, dar rugămintea noastră ar fi dacă puteţi la nivelul fiecărui judeţ, în coordonarea prefecturii, să constituiţi o echipă. Nu vreau să spun grup de lucru, pentru că dacă facem grup de lucru moare din faşă toată campania”, le-a mai transmis ministrul Mediului prefecţilor şi subprefecţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.