Un fost angajat de origine britanică al Ambasadei Marii Britanii de la Berlin a fost acuzat de infracţiuni în temeiul Legii privind Secretele de Stat, referitoare la transmiterea de informaţii utile Rusiei, a anunţat Poliţia londoneză, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Ballantyne Smith, în vârstă de 57 de ani, care locuia în Potsdam, Germania şi era angajat ca agent de securitate la Ambasada Marii Britanii de la Berlin, a fost extrădat în Marea Britanie din Germania, miercuri, după ce a fost arestat de către Poliţia germană în august 2021.

Bărbatul a fost acuzat că a cules informaţii de la ambasadă cu intenţia de a le transmite unui stat străin, a transmis Parchetul britanic (CPS).

Nick Price, şeful departamentului de combatere a terorismului la CPS, a declarat că Smith a fost acuzat de nouă infracţiuni.

”El este acuzat de şapte infracţiuni de colectare de informaţii cu intenţia de a le transmite autorităţilor ruse, una de tentativă de comunicare şi una de furnizare de informaţii unei persoane despre care credea că este membru al autorităţilor ruse”, a spus Price.

Smith urmează să apară, joi, în faţa Curţii de Magistraţi de la Westminster din Londra, a comunicat Poliţia londoneză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.