Serviciul Federal de Administrare Fiscală al SUA a suspendat schimburile de informaţii cu autorităţile fiscale ale Rusiei în încercarea de a împiedica Moscova să colecteze impozite şi de a opri finanţarea războiul împotriva Ucrainei, a anunţat, marţi Departamentul de Trezorerie al SUA, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui tratat fiscal vechi de 30 de ani, Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS) şi Serviciul Fiscal Federal al Rusiei au făcut schimb de informaţii pentru a ajuta la colectarea impozitelor interne şi la aplicarea legislaţiei fiscale în ambele ţări. IRS poate solicita informaţii despre contribuabilii din SUA de la autorităţile ruse şi invers.

Departamentul de Stat al Trezoreriei a comunicat că nu a transmis nicio informaţie fiscală autorităţilor ruse de când a început invazia Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, însă acest pas oficializează decizia.

”Acest lucru asigură că Statele Unite nu furnizează nicio informaţie care ar putea contribui la îmbogăţirea guvernului rus prin creşterea colectării impozitelor sau facilitând în vreun fel persecuţia dizidenţilor ruşi sau vizarea cetăţenilor şi a întreprinderilor ucrainene”, a informat Departamentul de Stat al Trezoreriei.

De asemenea, senatorii americani Rob Portman şi Ben Cardin au făcut apel la preşedintele Joe Biden să suspende în totalitate tratatul fiscal cu Rusia.

Marea Britanie, care în ultimii ani a devenit un refugiu pentru oligarhii ruşi, a anunţat luna trecută că a oprit schimburile de informaţii fiscale cu Rusia şi Belarus, care este un aliat al Moscovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.