Comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu, a anunţat că deşeurile depozitate ilegal în comuna Cogealac ar putea fi îndepărtate în cel mult o lună, după ce primarul localităţii s-a angajat să salubrizeze zona respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Referitor la problema deşeurilor de la Cogealac, astăzi am iniţiat o întâlnire la sediul Prefecturii Judeţului Constanţa, cu sprijinul domnului prefect, unde a fost invitat primarul comunei. În urma discuţiilor purtate şi a celor stabilite, primarul s-a angajat prin adresa transmisă la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa să elimine deşeurile şi să salubrizeze zona în maxim o lună”, a declarat, marţi, Steluţa Popescu. 
 
Garda Naţională de Mediu a anunţat, printr-un comunicat de presă, că problema deşeurilor din comuna Cogealac, din judeţul Constanţa a devenit obiect de cercetare penală, ca urmare a refuzului primăriei de a se implica în rezolvarea situaţiei create de depozitul de deşeuri ilegal, de la marginea localităţii.
 
Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Marioara Gătej, a precizat că anul trecut Primăria Cogealac a fost amendată de două ori, prima oară cu 15.000, iar a doua oară cu 70.000 de lei, de fiecare dată fiind stabilite măsuri pentru rezolvarea problemelor constatate. 
 
“În timpul altui control, efectuat în luna octombrie a anului trecut, s-a transmis notificare, în vederea suspendării autorizaţiei de mediu pentru serviciul local de colectare. Mai mult decât atât, în luna noiembrie a fost înaintată sesizare penală pe numele UAT Cogealac, pe aceeaşi temă. După toate acestea, serviciul local al primăriei, care colectează deşeurile de la populaţie, continuă să depoziteze gunoiul pe aşa-zisa platformă temporară, astfel încât cantitatea de deşeuri a ajuns de cel puţin trei ori mai înaltă decât gardul care împrejmuieşte terenul”, a mai afirmat Marioara Gătej.
 
Garda de Mediu a precizat că deşeurile sunt împrăştiate de vânt pe terenurile din jurul depozitului ilegal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.