Preşedintele urainean, Volodimir Zelenski, a avut, în discursul său de sâmbătă dimineaţă, un mesaj pentru liderii pro-ruşi instalaţi în oraşele ocupate: ”Nu vor rezista mult timp”, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referindu-se la preluarea conducerii ca la o "glumă prostească de 1 aprilie", el i-a descris pe lideri ca fiind "Gauleiteri" temporari - o referire la liderii de district din Germania nazistă. 

 "Mesajul meu pentru ei este simplu: responsabilitatea colaborării este inevitabilă", a spus el. 

"Dacă acest lucru se întâmplă mâine sau poimâine este o chestiune secundară. Principalul lucru este inevitabilitatea că justiţia va fi restabilită", a adăugat preşedintele.  

Zelenski a declarat că Moscova a "ameninţat angajaţii întreprinderilor şi autorităţile să coopereze cu aceste persoane numite prin înşelăciune". 

Preşedintele avertizează că orice cooperare cu astfel de lideri va veni cu consecinţe. 

 "Vor exista probleme pentru cooperarea cu ei sau cu ocupanţii în mod direct. Acesta este ultimul avertisment", a adăugat Zelenski.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.