Pierderile de pe piaţa asigurărilor de specialitate provocate de invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi de 16-35 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări publicate joi de agenţia de rating S&P Global, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimarea include posibile pierderi de asigurări de aviaţie în valoare totală de 6-15 miliarde de dolari, arată un raport al S&P.

Alte domenii de specialitate care ar putea fi afectate de conflictul ruso-ucrainean includ riscul cibernetic, riscul politic şi asigurarea pentru război naval, a spus S&P.

Pe piaţa aviaţiei sunt anticipate dispute legale pe parcursul unor ani de zile între locatori şi asigurători cu privire la avioanele rămase în Rusia în urma invadării Ucrainei şi a sancţiunilor ulterioare occidentale.

Cel mai mare locator de avioane din lume, AerCap, a depus o cerere de despăgubire de 3,5 miliarde de dolari pentru peste 100 de avioane blocate în Rusia.

”Credem că ar putea dura mulţi ani pentru a compensa pierderile finale suferite de companiile de leasing de avioane, asigurători şi reasigurători”, a spus S&P.

Primii 21 de reasigurători la nivel mondial evaluaţi de S&P vor suporta probabil aproximativ jumătate din pierderile totale, se arată în comunicat. Acest lucru ar afecta câştigurile majorităţii acestora, în timp ce în cazul unor le-ar putea afecta şi poziţiile lor de capital, având în vedere că se confruntă deja şi cu pierderi mari din cauza catastrofelor naturale din acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.