Statele Unite vor elibera zilnic 1 milion de barili de petrol din rezervele strategice, pentru a contribui la scăderea preţului benzinei şi la combaterea inflaţiei în toată ţara, a anunţat joi Casa Albă, informaţie care a dus la scăderea cotaţiilor ţiţeiului cu cel puţin 4%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden intenţionează să folosească rezerva strategică de petrol a SUA pentru următoarele şase luni, în timp ce producătorii autohtoni îşi vor mări producţia, potrivit unei note informative publicate de administraţia Biden.

”Amploarea acestei eliberări este fără precedent: lumea nu a avut niciodată o eliberare de rezerve de petrol la această rată de 1 milion pe zi pentru această perioadă de timp”, a spus Casa Albă într-un comunicat.

”Această eliberare record va oferi o cantitate istorică de livrări care va servi drept punte până la sfârşitul anului, când producţia internă va creşte.”

Un înalt oficial al administraţiei a declarat reporterilor joi dimineaţă că, în combinaţie cu acţiuni similare din alte ţări, cantitatea medie zilnică eliberată din rezervele strategice globale ar trebui să depăşească 1 milion de barili.

Preţurile petrolului au scăzut joi, după ce miercuri seara au apărut rapoarte care sugerau că o astfel de măsură este iminentă.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna mai au scăzut cu 4%, ajungând la 108,89 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI, de referinţă în SUA, au scăzut cu 4,7%, până la 102,84 dolari pe baril.

Anunţul a avut loc în timp ce Casa Albă caută modalităţi de a combate o creştere a preţurilor la energie cauzată de invazia Rusiei în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.