O clădire a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost ţinta unui bombardament rus la Mariupol, un port strategic situat în sud-estul Ucrainei, asediat de către armata rusă, anunţă miercuri o oficială ucraineană de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ocupanţii au bombardat în mod deliberat o clădire a CICR la Mariupol”, acuză într-o postare pe Telegram însărcinata cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean Liudmila Denisova.

”Avioane şi artleria inamice au bomvardat clădirea, marcată cu o cruce roşie pe fond alb, ceea ce înseamnă prezenţa unor răniţi, a unui material civil sau imanitar”, denunţă ea.

Denisova postează o imagine aeriană a unei clădiri marcate cu o cruce roşie pe acoperiş.

”Pentru moment nu avem informaţii cu privire la victime”, anunţă ea.

Ea  nu precizează câte persoane s-ar fi putut afla în clădire la momentul atacului.

Aceste informaţii nu pot fi verificate din surse independente, în contextul în care Mariupolul este asediart de către armata rusă de la sfârşitul lui februarie, iar comunicaţiile au fost distruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.