Oligarhul rus Roman Abramovici, care încearcă să medieze între Moscova şi Kiev în vederea unei opriri a Războiului rus din Ucraina şi doi negociatori ucraineni au prezentat simptome care sugerează o posibilă ”otrăvire”, în urma unei reuniuni la Kiev, la începutul lui martie, declară surse la curent cu subiectul cotidianului The Wall Street Journal (WSJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oligarhul rus şi alte persoane care au prezentat aceste simptome acuză adepţi ai liniei dure de la Moscova de faptul că vor să saboteze negocieri ruso-ucrainene în vederea opririi Războiului din Ucraina.

În urma acestei reuniuni, la Kiev, în martie, miliardarul, proprietarul Clubului de Fotbal englez Chelsea şi cel puţin doi negociatori de rang înalt ucraineni ”au dezvoltat simptome”, scrie WSJ.

Potrivit cotidianului,Abramovici şi cel puţin doi negocatori ucraineni de rang înalt au prezentat simprome constând într-o înroşire a ochilor, o lăcrimare constantă şi dureroasă şi o jupuire a pielii pe faţă şi pe mâini.

Aceste simptome s-au ameliorat, ”iar viaţa nu le este în pericol”, scrie ziarul american.

Abramovici face naveta între Moscova Liov şi alte locuri în care au loc negocieri ruso-ucrainene, scrie WSJ.

Sursele citate de cotidian evocă o posibilă otrăvire şi suspectează adepţi ai unei linii dure de la Moscova, care vor să saboteze negocieri în vederea unei încheieri a Războiului din Ucraina, scrie AFP.

Un apropiat al lui Roman Abramovici declară că nu este sigur de identitatea celor care au luat grupul ca ţintă, scrie WSJ.

Experţi occidentali nu au putut determina cauza acestor simptome, potrivit cotidianului.

WSJ confirmă însă că oligarhul rus - considerat un apropiat al lui al preşedintelui rus Vladimir Putin şi vizat de sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE) şi regatul Unit în urma invaziei ruse a Ucrainei - a început să facă naveta între Moscova şi Ucraina, în cadrul unei medieri în vederea opririi războiului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică faptul că mai mulţi oameni de afaceri ruşi - inclusiv Roman Abramovici - au propus să ajute Ucraina.

WSJ a dezvăluit săptămâna trecută că Zelenski i-a cerut omologului său american Joe Biden să nu-l sancţioneze pe Roman Abramovici, argumentând că acesta ar putea juca un rol în cadrul unor negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.

În fapt, miliardarul rus nu figurează, în acest stadiu, pe lista oligarhilor sancţionaţi de către Washington, care a fost extinsă în mai multe rânduri, ultima oară joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.