Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov anunţă luni că se află în pregătire un decret în vederea unei limitări a accesului pe teritoriul rus al cetăţenilor unor ţări care comit acte ”inamicale”, în toiul unui val de sancţiuni impuse Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un proiect de decret prezidenţial este în pregătire în vederea introducerii unor măsuri de represalii cu privire la vize, în legătură cu acţiuni inamicale ale mai multor guverne străine”, anunţă Serghei Lavrov într-o reuniune a Partidului Rusia Unită.

Acest proiect prevede ”o înttreagă serie de restricţii” privind intrarea în Rusia, anunţă Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse nu precizează însă care sunt ţările sancţionate de către Putin.

Moscova a publicat la începutul lui martie o listă de ţări ”inamicale”, pe care se află Statele Unite, statele membre ale Uniunii Europene (UE), Regatul Unit, Canada, Japonia, Elveţia, Taiwanul, Coreea de Sud, Norvegia şi Australia.

Lavrov nu a precizat luni dacă acest decret urmează să se aplice ţărilor înscrise pe această listă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.