Forţe ucrainene au preluat luni controlul asupa unui sătuc de la periferia de est a Harokovului, al doilea cel maii mportant oraş ucrainean, au constatat jurnalişti AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militari ucraineni desfăşurau operaţiuni de securizare şi de verificare a unor case distruse la Mala Rogan, un sătuc situat la aproximativ patru kilometri est de Harkov, de unde au fost izgonite trupe ruse.

Corpurile a doi militari ruşi zăceau pe una dintre alile satului, distrus în mare parte în confruntări armate.

Cel puţin alte două cadavre au fost aruncate într-un puţ.

”Sunt cadavre ruse cam peste tot”, declară AFP un militar ucrainean, care estimează pierderle ruse la cel puţin 25 de oameni.

Mai multe vehcule blindate ruse, staţionate în curţi ale unor case, au fost distruse în confruntări.

Atacul forţelor Kievului a fost lansat la mijlocul săptămânii, însă operaţiunile de securizare a satului au durat mai multe zile.

Miltari ruşi se ascundeau în beciuri sau în păduri din vecinătate, potrivit unor militari ucraneni.

”Trupele noastre eliberează Mala Rogan şi acest lucru este o mare importanţă, pentru că de aici bombardau (ruşii) în permamenţă zone rezidenţiale din oraş”, declară unei publicaţii locale primarul Harkovului Igor Terehov.

Confruntări armate durează, de mai multe zile, în vederea unei preluări a controlului asupra localităţii vecine, Vilkhivka, situată câţiva kilometri mai la nord - altă poziţie avansată a armatei ruse, de unde bombardează, de asemenea, Harkovul.

La Mala Rogan, situaţia era relativ calmă luni, iar explozii puternice se auzeaau în depărtare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.