Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, a declarat că este trist că ieşenii aproape s-au obişnuit cu ideea că edilul Mihai Chirica are mai multe dosare decât proiecte pentru Iaşi, el adăugând că USR nu a renunţat la ideea strângerii de semnături pentru demiterea primarului de Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este trist că ieşenii aproape s-au obişnuit cu ideea că primarul Iaşiului are mai multe dosare decât proiecte pentru oraş. Deja nu mai este o noutate că Mihai Chirica este la DNA sa la DIICOT. Sperăm ca Justiţia să-şi facă treaba, dar este timp preţios pierdut pentru Iaşi. Campania noastră de strângere de semnături pentru demiterea primarului nu a fost anulată, ci a fost doar amânată din cauza războiului din Ucraina. Nu este normal ca un primar penal să rămână în funcţie", a declarat pentru News.ro deputatul Filip Havârneanu.

Întrebat despre riscul ca USR să nu strângă semnăturile necesare pentru a declanşa referendumul de demitere a primarului Chirica, deputatul Havârneanu a explicat că este posibil ca unii ieşeni nici să nu fi aflat despre problemele penale ale edilului, dar USR va avea posibilitatea să le explice oamenilor despre "grozăviile" lui Chirica.

"Ştim că nu este uşor şi că avem nevoie de aproximativ 80.000 de semnături. Nu poate fi vorba de un eşec pentru că fiecare semnătură va arăta susţinerea noastră şi faptul că oamenii nu sunt de acord cu continuarea mandatului lui Chirica. Noi vom ieşi în stradă şi vom vorbi cu oamenii. Poate că mulţi nici nu ştiu despre problemele penale ale primarului, dar le vom explica noi despre grozăviile primarului. Vom avea voluntari peste tot în oraş", a declarat deputatul Filip Havârneanu.

USR Iaşi urma să înceapă pe 24 martie campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului Mihai Chirica, însă demersul a fost oprit, pentru că în aceeaşi zi Rusia a declanşat războiul în Ucraina.

":tim cât rău face Iaşiului primarul Mihai Chirica, dar în această perioadă atenţia este îndreptată pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina", a declarat Havârneanu pentru News.ro..

USR susţine că Mihai Chirica este preocupat de rezolvarea problemelor sale juridice şi că interesul său pentru a dezvolta Iaşiul este la un nivel scăzut.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, cele mai multe având legătură cu afaceri imobiliare. El a fost pus sub control judiciar luna trecută de către procurorii DNA, însă măsura i-a fost ridicată de către instanţă, astfel că edilul şi-a putut relua activitatea în primărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.