Armata rusă pare să încerce să încercuiască forţe ucrainene care luptă în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk (est), recunoscute de Moscova înaintea invaziei Ucrainei, afirmă Ministerul britanic al Apărării, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe ruse înaintează către sud, din regiunea Harkov, şi către nord, de la Mariupol, anunţă duminică spionajul militar britanic.

Câmpul de luptă din nordul Ucrainei rîmâne ”în mare parte static”, iar contra-atacuri ucrainene împiedică eforturi de reorganizare a forţelor ruse, afirmă ministerul.

Rusia a continuat să lovească ţinte în întreaga Ucraină, inclusiv în zone dens populate, a anunţat anterior ministerul, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Rusia se bazează pe atacuri cu rachetă ”de la distanţă”, lansate de pe teritoriul rus, cu scopul de a reduce expunerea avioanelor ruse la sisteme ucrainene antiaeriene, afirmă ministerul britanic.

Însă un stoc limitat de rachete de acest tip urmează să oblige Moscova ”să revină la rachete mai puţin sofisticate sau să accepte riscuri mai mari la adresa avioanelor sale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.