Gabriela Firea, ministrul Familiei a anunţat că a avut o întâlnire cu Anna Akhalkatsi, directorul pentru România al Băncii Mondiale, reprezentanţii Băncii Mondiale solicitând prezenţa reprezentanţilor Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în grupurile de lucru pe care le au în acest moment pe problematica familiei şi a copiilor în situaţii de risc. Firea a mai arătat că un prim proiect unde colaborează în următoarele două luni este alocaţia pentru familii, subiect gestionat de colegii de la Ministerul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
~Banca Mondială este partenerul nostru în proiectele pentru familii, tineri şi copii în situaţii de risc. M-am întâlnit cu Anna Akhalkatsi, directorul pentru România al Băncii Mondiale. Am găsit, deja, domeniile unde putem beneficia de sprijinul şi expertiza acestei instituţii prestigioase. De asemenea, colegii mei din minister au stabilit împreună cu Victor Sulla, economist cu experienţă în Banca Mondială, direcţiile în care se pot concentra eforturile noastre, comune, a scris Firea pe Facebook. 
 
Potrivit ministrului, Reprezentanţii Băncii Mondiale au solicitat prezenţa reprezentanţilor Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în grupurile de lucru pe care le au în acest moment pe problematica familiei şi a copiilor în situaţii de risc.
 
”De asemenea, colaborăm pentru a dezvolta proiecte pentru tinerii care au terminat o şcoală, dar nu au locuri de muncă. Un prim proiect unde colaborăm în următoarele două luni este alocaţia pentru familii, subiect gestionat de colegii de la Ministerul Muncii. Însă, urmărim îndeaproape modificările legislative care vin în sprijinul copiilor care riscă să abandoneze şcoala sau nu au acces la servicii medicale”, arată Firea. 
 
Gabriela Firea mai afirmă că ”situaţia familiilor refugiate din Ucraina este una de interes pentru Banca Mondială. Împreună căutăm instrumente pentru a identifica nevoile familiilor care vor rămâne în România o perioadă mai lungă de timp sau chiar definitiv.  În perioada imediat următoare, Banca Mondială face un sondaj printre aceste familii de ucraineni”. 
 
La întâlnire au mai participat secretarii de stat Doina Pârcălabu şi Izabella Doboly, preşedintele ANPDCA, Elena Tudor şi colegii mei din minister specialişti în atragere de fonduri nerambursabile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.