Polonia va ridica obligativitatea de a purta măşti de protecţie sanitară în spaţiile închise, cu excepţia unităţilor de îngrijire a sănătăţii, şi va elimina regulile de carantină pentru călători şi colegii de cameră ai persoanelor infectate, a declarat joi ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să introduc două modificări începând cu 28 martie - încetarea obligativităţii de a purta măşti, stipulând că nu se aplică unităţilor de îngrijire medicală”, a spus Niedzielski.

”A doua decizie este eliminarea izolării la domiciliu şi a carantinei la domiciliu pentru colegii de cameră (a persoanelor infectate) şi a tuturor carantinelor pentru persoanele care intră în Polonia”.

Ministrul a spus că criza migranţilor, care a izbucnit ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, nu a avut ca efect o creştere a infecţiilor cu coronavirus, în ciuda faptului că peste 2 milioane de refugiaţi au sosit în Polonia începând cu 24 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.