Naţionala feminină de senioare a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de la Sofia, pentru că nu respectă regulamentul federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă, care prevede că toate jucătoarele trebuie să fie vaccinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, FRHG a trebuit să retragă echipa de senioare a României de la Campionatul Mondial de Senioare din Bulgaria, de la Sofia. Cerinţele IIHF prevăd ca toate jucătoarele să fie vaccinate.

România nu a putut asigura această condiţie. În România, legea nu prevede obligativitatea vaccinării", a precizat Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

România făcea parte din Grupa A a Diviziei a treia, alături de Belgia, Bulgaria şi Lituania. În această grupă ar fi trebuit să fie şi Ucraina, şi Hong Kong, dar cele două echipe s-au retras din cauza războiului, respectiv din cauza Covid-19.

În Grupa B erau repartizate Bosnia-Herţegovina, Estonia, Israel, Serbia, ţara gazdă, şi Iran. Ultima reprezentativă a declinat participarea pentru că nu a dorit să înfruntee chipa Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.