Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că a autorizat şi plătit, în cursul săptămânii trecute, fonduri europene în valoare totală de 17,6 milioane de euro pentru investiţiile finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a autorizat şi plătit, în cursul săptămânii trecute, fonduri europene în valoare totală de 17,6 milioane de euro (17.568.016 euro) pentru investiţiile finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, anunţă AFIR.

Sumele plătite beneficiarilor PNDR provin atât din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cuantum de 10,9 milioane de euro, cât şi din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (EURI), respectiv suma de 5,20 milioane de euro, diferenţa până la suma totală fiind reprezentată de TVA. Aceste sume sunt aferente celei de-a doua solicitări de fonduri din luna februarie (25 februarie 2022).

„Plăţile care intră în conturile beneficiarilor reprezintă un sprijin concret pentru modernizarea agriculturii, pentru dezvoltarea satului românesc. Încurajez fermierii să continue să aplice pentru finanţările prin programele pe care le derulăm. Îi asigur că au tot sprijinul din partea noastră pentru a continua să-şi dezvolte afacerile” a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi dezvoltării rurale.

Fondurile publice nerambursabile sunt plătite ca urmare a cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de AFIR.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.