Conducerea PNL a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune al partidului cu ALDE, a anunţat preşedintele liberal, Florin Cîţu, la finalul şedinţei. Cîţu, şi Daniel Olteanu, preşedinte ALDE, au semnat protocolul de fuziune dintre cele două partide. În baza protocolului agreat de cele două formaţiuni politice, în structurile de conducere actuale ale PNL vor fi cooptaţi, la nivel central, judeţean şi local, reprezentanţi ai ALDE. Noile conduceri la toate nivelurile vor fi validate în Comisia pentru Fuziune, care administrează întregul proces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - “PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei. Acesta este şi motivul pentru care am demarat dialogul politic cu ALDE. Viziunile celor două partide s-au armonizat pe parcursul discuţiilor, am stabilit obiectivele comune şi am definitivat un parcurs procedural. Fuziunea dintre PNL şi ALDE are în vedere stabilizarea post-criză şi dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le aşteaptă românii, în primul rând în domeniul economic. Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza coronavirus şi în condiţiile războiului din Ucraina, obligă la colaborare toate forţele politice responsabile din România”, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, la semnarea protocolului de fuziune.

«Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleşi locali pe care îi avem vor lucra pentru comunităţile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluţie pe termen lung pentru România. Ţinem foarte mult să punem în aplicare acele măsuri şi teme care configurează o viziune liberală, corectă şi coezivă, de dezvoltare a ţării, fără a lăsa în urmă nicio comunitate, oricât de îndepărtată ar fi de Capitală sau de marile oraşe. Mă refer aici, în primul rând, la reducerea reală a decalajelor de dezvoltare între regiuni, prin asumarea unor investiţii devenite obligatorii în proiecte majore de infrastructură, nu numai de transport. Revenim acasă cu buna-credinţă a liberalilor care nu dau înapoi în momente critice pentru România, atunci când unii cred că a fi patriot se rezumă la a critica şi a desfiinţa totul, dar de pe margine. E o situaţie de „acum ori niciodată”, care cere colaborare din partea tuturor forţelor politice. Strângem rândurile cu atât mai mult, în momente în care România are nevoie de unitate!», a spus preşedintele ALDE, Daniel Olteanu, potrivit unui comunicat al PNL.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În unanimitate a fost aprobat protocolul de fuziune cu ALDE”, a spus Florin Cîţu. 

În luna ianuarie, Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe anunţa că a avut loc o primă întâlnire între echipele de negociere PNL şi ALDE, în vederea fuziunii celor două partide. 

Stroe afirma, atunci, că discuţiile au avansat în aşa fel încât este posibil ca în scurt timp să se anunţe data la care se va valida această fuziune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.