Ministerul Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române” au lansat www.inundatii.ro, primul site din ţară dedicat managementului riscului la inundaţii. De asemenea, siteul prezintă şi riscurile la inundaţii şi tipurile de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat, în cadrul proiectului “Întărirea capacităţii publice centrale în domeniul apelor”, realizat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Administraţia Naţională “Apele Române”, a fost realizat şi pus în funcţiune, în aceste zile, site-ul www.inundatii.ro.
 
“Site-ul conţine informaţii, pe înţelesul tuturor, despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii, în general. Printre informaţiile prezentate şi explicate publicului se află aspecte privind riscul la inundaţii, tipurile de inundaţii, principalele instituţii publice responsabile cu managementul riscului la inundaţii, dar şi informaţii despre Directiva Inundaţii şi Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, bazinele hidrografice, precum şi o secţiune de resurse cu ghiduri utile pentru rezidenţi sau instituţii publice, o secţiune cu resurse şi chiar poveşti şi jocuri pentru cei mici”, se arată în comunicatul transmis de MIniterul Mediului. 
 
Sursa citată menţionează că pe acest site pot fi găsite rezultatele proiectelor, hărţi, rapoarte, trimitere la legislaţia specifică domeniului.
 
De asemenea, există şi o secţiune de întrebări frecvente unde sunt centralizate răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre Directiva Inundaţii, managementul riscului la inundaţii, implicarea părţilor interesate.
 
”Mă bucur să anunţ, chiar de Ziua Mondială a Apei, lansarea unui nou instrument de informare pentru publicul larg, dar şi pentru autorităţile locale, privind riscul la inundaţii, site-ul www.inundatii.ro.  La finalul perioadei de implementare a proiectului ROFLOODS, autorităţile şi instituţiile publice vor putea utiliza portalul GIS care conţine Hărţile de risc şi de hazard la inundaţii, Planurile de Management al Riscului la Inundaţii la nivel de Administraţie Bazinală de Apă, Proiectele Integrate Majore dar şi alte informaţii relevante pentru ciclul II de implementare a Directivei Inundaţii. Site-ul pe care îl lansăm reprezintă un pas important în comunicarea cu publicul larg privind gestionarea inundaţiilor, fenomene care sunt normale şi se întâlnesc peste tot pe glob,  explicăm ce acţiuni am întreprins, punem la dispoziţie materiale importante, atât pentru autorităţi dar, mai ales, pentru fiecare dintre noi. De asemenea, veţi regăsi pe www.inundatii.ro şi o secţiune foarte utilă pentru cei mici - broşuri, cărţi de activităţi, poveşti educative despre ce înseamnă indundaţiile. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul specialiştilor noştri din domeniul managementului apei, beneficiînd şi de sprijinul important al specialiştilor de la Banca Mondială”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos.
 
Proiectul „Întărirea capacităţii publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor 2 şi 3 ale ciclului II al Directivei Inundaţii 2007/60/CE -SIPOCA 734” (ROFLOODS) are trei etape: evaluarea preliminară a riscului la inundaţii, elaborarea hărţilor de hazard şi de risc la inundaţii (HHRI) şi elaborarea planurilor de management al riscului la inundaţii (PMRI).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.