Ministrul Muncii, Marius Budăi a spus, luni, la Parlament, că până mâine după-amiază, toţi miniştrii trebuie să prezinte măsurile pe care le gândesc pentru această perioadă, pentru reducerea impactului crizei energetice şi a inflaţiei, el precizând că o măsură propusă de el este introducerea şomajului tehnic în cazul acelor firme afectate de sancţiunile impuse Federaţiei Ruse şi de criza din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Despre introducerea şomajului tehnic pentru firmele care au legătură cu Federaţia Rusă, ministrul a spus că este una dintre măsurile pe care Guvernul vrea să le ia în perioada următoare. 
 
Marius Budăi a precizat că până mâine după-amiază, toţi miniştrii trebuie să prezinte măsurile pe care le gândesc pentru această perioadă. 
 
”Eu am depus la Guvern de săptămâna trecută ordonanţa, vom discuta şi la coaliţie şi vom vedea, îmi doresc ca în timpul cel mai scurt să o adoptăm. Încă nu am trimis-o în avizare interministerială pentru că ne trebuie decizia din coaliţie”, a afirmat el. 
 
Ministrul muncii a mai precizat că a dat posibilitatea cetăţenilor ucraineni să muncească pe piaţa muncii din România. 
 
Despre situaţia celor din firmele afectate de sancţiuni, Marius Budăi a afirmat că au fost cei de la Slatina, de la Cartel Alfa, la minister şi i-au prezentat situaţia, şi anume că au conturile blocate şi nu îşi pot încasa salariile. 
 
”Am dus problema în Guvern, sper ca într-o zi, două, să apară şi soluţia. Nu este în autoritatea Ministerului Muncii, dar fiind dialogul social la minister, oamenii şi-au pus speranţa că vom găsi soluţii pentru ei. O cifrăm imediată, să vorbim de un impact bugetar, nu avem”, a mai afimat Budăi. 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.