Câteva sute de persoane participă, sâmbătă, la protestul din Bucureşti faţă de invazia rusă în Ucraina şi cer încetarea imediată a focului şi a crimelor împotriva umanităţii. Manifestanţii au steaguri ale Ucrainei şi scandează lozinci în limba ucraineană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de persoane protestează, sâmbătă, în Bucureşti, faţă de invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi cer încetarea focului şi a crimelor împotriva umanităţii.  

Cei mai mulţi protestatari sunt ucraineni sau refugiaţi din ţara vecină şi scandează în limba acestei ţări. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Protestatarii au stat mai mult timp în Piaţa Victoriei, iar apoi au pornit în marş către Ambasada Rusiei, unde au desfăşurat drapelul Ucrainei, în culorile galben şi albastru şi au scandat lozinci în limba ucraineană.  

De asemenea, au purtat cu ei lozinci în limba ucraineană şi engleză. 

”Ucrainenii mor pentru valorile europene”, ”Glorie Ucrainei” sunt doar câteva dintre mesaje.  

Protestul este organizat de mai multe asociaţii, care se alătură, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc manifestări similare.  

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

”Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieţi omeneşti. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, a transmis, Greenpeace, într-un comunicat de presă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.