O tânără ucraineană, în vârstă de 18 ani, refugiată la Düsseldorf, în Germania, a fost violată de către doi bărbaţi. în timp ce era găzduită la bordul vaporului-hotel Oscar-Wilde, la chei, la 6 martie, dezvăluie tabloidul Bild.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi presupuşi violatori sunt un iralian în vârstă de 37 de ani şi un nigerian în vârstă de 26 de ani, şi deţin, amândoi, cetăţenia ucraineană.

Ei se află în arest preventiv, iar Parchetul Düsseldorf declară Bild că a deschis o anchetă.

Potrvit cotidianului, parchetul urmează să clarifice ”condiţiile obţinerii paşaportului ucrainean” de către cei doi inculpaţi.

Aproximativ 25 de refugiaţi erau găzduţi la bordul vaporului hotel Oscar-Wilde, ancorat la cheiul Rnului în capitala landului Renania de Nord-Westfalia.

Germania se confruntă cu un aflux masiv de deplasaţi din Ucraina - de câteva mii de oameni pe zi.

Primarul Berlinului Franziska Giffey - depăşită de sosiri în capitala germană - a cerut ajutorul statului federal.

Potrivit Bild, membri ai Poliţiei de Frontieră înregistrează ”tot mai mulţi refugiaţi care nu vin direct din Ucraina, ci, de exemplu, din Africa”.

Deputata germană Andrea Lindholz, din cadrul Uniunii Social Creştine (CSU) a reacţionat faţă de acest viol.

”Autorităţile de poliţie trebuie să asigure în mod specific protecţia femeilor ucrainene prin controlarea adăposturilor. Scandalul de la Düsseldorf ne obligă să acţionăm imediat”, îndeamnă ea.

Preşeidntele Sindicatului Poliţiei Federale germane Heiko Teggatz s-a exprimat, de asemenea cu privire la acest scandal.

”Poliţiştii trebuie să facă totul, acum, pentru ca asemenea cazuri de viol teribile ca cel de pe vaporul hotel de la Düsseldorf să nu se înmulţească”, îndeamnă  el.

”O pedeapsă dură şi rapidă, urmată de o expulzare este singura limbă pe care o înşeleg autorii unor asemenea comportamente”, declară el Bild.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.