Poliţiştii braşoveni care au făcut, joi, mai multe percheziţii într-un dosar de camătă şi şantaj au descoperit, la adresele la care au descins, mai multe culturi indoor şi outdoor de plante care par a fi cannabis. Unsprezece persoane au fost ridicate şi duse la audieri, iar cercetările au fost extinse în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul în acest caz viza două persoane, una care ar fi împrumutat bani cu dobândă şi alta care găsea persoane interesate să împrumute bani.
 
"Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că, începând din anul 2021, o persoană, în vârstă de 63 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul unui intermediar, în vârstă de 32 de ani, din Braşov, ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, sume de bani mai multor persoane, iar pentru acestea ar fi perceput, lunar, o dobândă de aproximativ de 10% din suma împrumutată”, informează Poliţia judeţeană Braşov. 
 
Joi, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Braşov, în colaborare cu cei din Vâlcea, Argeş şi Sibiu, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vâlcea. Descinderile au scos la iveală faptul că la adresele vizate existau culturi indoor şi outdoor de plante care par a fi din categoria celor cu efect halucinogen. 
 
Anchetatorii vor extinde cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor, în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
 
De asemenea, în urma percheziţiilor au fost identificate persoanele bănuite de săvârşirea faptelor şi au fost ridicate înscrisuri şi echipamente informatice, precum şi mai multe mijloace materiale de probă.
 
Anchetatorii au ridicat şi dus la audieri 11 persoane, nouă dintre acestea fiind duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi două la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.