Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu există nicio intenţie de cenzură, în România, dar că anumite organizaţii neguvernamentale care au activitate în domeniu, pot face monitprizări, iar DSU de exemplu, poate veni imediat cu varianta oficială. Aceste ONG-uri nu sunt plătite din bani publici, a subliniat Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a declarat miercuri seară la Digi 24 că propunerea privind monitorizarea fake news a venit de la societatea civilă.
 
”Nu are nicio intenţie de o aşa-zisă cenzură. Şi trebuie să înţelegem cenzură înseamnă să vin să vă spun dumneavoastră că vă închid postul sau să vin să vă spun dumneavoastră că nu aveţi voie să spuneţi asta că dacă îmi spuneţi, o să aveţi un dosar sau ceva, asta e cenzură. Această propunere care a venit ca o propunere din partea societăţii civile şi unde noi suntem parte de la DSU, dar ce se va face acolo va fi pus la dispoziţia mai multor entităţi, nu numai DSU, ci şi altor entităţi, inclusiv societatea civilă în sine o să recircule. E un raport care spune au apărut asta, asta, asta. Trebuie verifcat”, a declarat Raed Arafat.
 
Şeful DSU a mai explicat că această monitorizare dă posibilitatea DSU să vină cu varianta oficială, spre exemplu. 
 
”Ce e pe domeniul nostru, DSU, dacă noi vedem pe careva care spune că nu a fost prezent nimeni de la DSU, nu a fost prezent nimeni de la IGSU, nimeni nu a făcut nimic, oamenii nu ştiu ce au păţit şi pune nişte imagini vechi sau aşa ceva, noi trebuie să reacţionăm, dacă nu e adevărat şi să venim cu varianta adevărată şi să o punem în faţa oamenilor, ca să combatem. Asta  nu înseamnă cenzură, înseamnă că verificăm şi venim cu varianta oficială, după care omul va avea ambele variante în faţa lui. Că varianta cealaltă, dacă nu o şterge, nu noi, dacă nu o şterge Facebook sau YouTube că şi ei fac acest lucru şi ei chiar cenzurează, dacă văd că e ceva fals, şterg de pe platformele lor.  Noi singurul lucru care îl facem la acest moment este că dacă vedem că este o minciună, venim cu  partea noastră şi o punem în faţă şi spunem la oameni că asta e varianta noastră, mai e varianta asta care circulă”, a declarat Arafat.
 
Întrebat cine face aceste verificări, Arafat a declarat că există ONG-uri cu activitate în domeniu sau chiar anumite softuri.
 
”Sunt oameni de la ONG-uri care se ocupă de aşa ceva, sunt oameni care o să spună, sunt softuri care fac asta. Este activitatea ONG-ului, nu vor primi bani de la stat. Există companii care fac asta şi primesc bani mulţi pentru asta, există softuri care  fac asta”, a declarat Raed Arafat
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.