Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, afirmă, miercuri seară, că situaţia rămâne dificilă, mai ales în sud şi est, dar armata ucraineană rezistă şi în unele zone a trecut la contraatac. ”Inamicul continuă să comită crime de război împotriva civililor”, afirmă Reznikov, anunânţând că fiecare cetăţean ucrainean va fi răzbunat. Ministrul a transmis ucrainenilor că vor mai fi multe provocări, dar Rusia va pierde războiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis, miercuri seară, un mesaj la finalul celei de-a treia săptămâni de la declanşarea războiului.  

”A treia săptămână a apărării noastre eroice împotriva unei invazii ruseşti pe scară largă se apropie de sfârşit. Situaţia rămâne dificilă, mai ales în sud şi est. Dar din ce în ce mai des apărătorii noştri intră în contraatacuri în diferite părţi ale frontului”, a scris, miercuri seară, Oleksii Reznikov pe Facebook.  

Acesta a vorbit espre pierderile armatei ruse, precizând că ”Kremlinul nu mai este capabil să ascundă pierderile devastatoare ale forţelor aeriene ruse”.  

”Inamicul continuă să comită crime de război împotriva civililor. În 20 de zile, a fost confirmată moartea a 103 copii ucraineni ucişi de invadatorii ruşi. Ruşii au distrus şi avariat peste 400 de instituţii de învăţământ, peste 100 de spitale ucrainene şi mii de case de locuit”, susţine ministrul.  

”Vom răzbuna fiecare cetăţean ucrainean. Toţi criminalii vor fi pedepsiţi. Mai mulţi generali ruşi au fost deja ucişi. Va veni vremea şi pentru alţii”, a adăugat acesta.  

Reznikov a vorbit şi despre consultările cu NATO, UE şi SUA, dar şi despre ajutorul pe care Ucraina l-a primit.  

”Am convenit să nu raportăm rezultate specifice. Vreau doar să spun că există veşti pozitive (...) Vedeţi că Rusia va pierde cu siguranţă acest război”, a mai afirmat Reznikov. 

Acesta a transmis, la final, un mesaj tuturor ucrainenilor:  ”Dragi prieteni, suntem puternici! În fiecare zi, poporul ucrainean demonstrează o voinţă neclintită de a câştiga. Acestea sunt vremurile adevăraţilor eroi. Mai rămân multe provocări. Inamicul ne va răni, va distruge o parte din lucrurile pe care le iubim. Dar în fiecare zi facem un pas pentru a zdrobi acest duşman şi a trăi liber. Aşa cum au visat multe generaţii de ucraineni. Şi au luptat pentru asta. Acum este vremea încercărilor pentru generaţiile noastre. Şi le trecem cu demnitate”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.