Autorităţile franceze au deschis o anchetă cu privire la o eventuală crimă de război, în urma uciderii luni, în Ucraina, a lui Pierre Zakrzewski, un jurnalist francezo-irlandez, anunţă miercuri Parchetul francez antiterorist (PNAT), competent în crime împotriva umanităţii, contactat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta, care este posibilă din cauza naţionalităţii franceze a jurnalistului, a fost deschisă cu privire la o ”atingere voită adusă vieţii unei persoane protejate de dreptul internaţional” şi ”atac deliberat împotriva unei persoane civile care nu participă direct la ostilităţi”, anunţă parchetul.

Pierre Zakrzewski, un cameraman de la postul american Fox News, şi Oleksandra Kuvîşinova, o ucraineană care-l însoţea, au fost ucişi luni, la Horenka, la nord-est de Kiev.

”Vehiculul în care se aflau a fost ţinta unor tiruri”, a anunţat într-un comunicat CEO-ul Fox News Media, Suzanne Scott.

Ei erau împreună cu jurnalistul Benjamin Hall, care a fost rănit, precuza ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.