Pfizer şi BioNTech au depus o cerere de autorizare la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA pentru o doză suplimentară a vaccinului lor Covid-19 pentru adulţii de peste 65 de ani care au primit o doză de rapel din oricare dintre vaccinurile autorizate sau aprobate, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentarea se bazează pe două seturi de date din Israel.  

”Ambele seturi de date au arătat dovezi că un booster suplimentar de ARNm creşte imunogenitatea şi scade ratele de infecţii confirmate şi boli severe”, au transmis companiile într-un comunicat de presă. 

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat duminică că se aşteaptă să fie nevoie de o a patra doză de vaccin Covid-19. 

Unul dintre seturile de date israeliene, lansat într-un studiu preliminar de anul acesta, a arătat că o a patra doză de vaccin Covid-19 de la Pfizer/BioNTech a restabilit anticorpii la nivelul observat după cea de-a treia doză, dar eficacitatea împotriva infecţiilor incipiente din varianta Omicron a fost scăzută.  

Unele ţări oferă a patra doză de vaccin, în special persoanelor cu risc mai mare de boală severă şi deces. 

În Statele Unite, anumiţi adulţi imunodeprimaţi pot primi trei doze de vaccin împotriva coronavirusului şi o a patra injecţie ca doză de rapel. Două doze de vaccin împotriva coronavirusului Pfizer/BioNTech sunt disponibile pentru persoanele cu vârsta de 5 ani şi peste, iar persoanele de peste 12 ani sunt eligibile pentru a primi un rapel la cinci luni după a doua vaccinare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.