Moscova anunţă marţi că a a introdus numele preşedintelui american Joe Biden, secretarului de Stat Antony Blinken şi altor oficiali de rang înalt pe o ”listă de interdicţie”, care-i împidică să intre în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numele acestora, dar şi al secretarului Apărării Lloyd Austin, directorului Agenţiei centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns,, consilieruluiîn probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan şi altora se află pe această listă.

În total, 13 nume se află pe această listă care le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la sancţiuni impuse de către Statele Unite unor oficiali ruşi.

Numele fostului secretar de Stat Hillary Clinton se află, de asemenea, pe această listă,

Însă Ministerul rus de Externe precizează că întreţine relaţii oficiale cu Washingtonul şi că, dacă este nevoie, se va asigura că pot avea loc contacte la nivel înalt cu americanii de pe listă.

Pe de altă parte, Statele Unite au anunţat, marţi, noi sancţiuni care-l vizează pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe soţia acestuia, dar şi alte persoane şi o entitate rusă, pe care le acuză de corupţie şi de încălcarea drepturilor omului, anunţă într-un comunicat Trezoreria.

Aceste sancţiuni îl vizează pe Aleksandr Lukaşenko, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi ”şeful unui Guvern corupt din Belarus, a cărui reţea de favoritism este în profitul anturajului şi regimului său”, dar şipe soţia acestuia, precizează Trezoreria amerixcană.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.