Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii nu va asista, aşa cum era prevăzut, la o ceremonie anuală, luni, la abaţia Westminster de la Londra, pentru Ziua Commonwealth, a anunţat vineri seară Palatul Buckingham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest eveniment reprezenta pentru regină, care va împlini 96 de ani în aprilie, prima participare la un mare eveniment public după mai multe luni de îngrijorări în legătură cu sănătatea ei şi trei săptămâni de când a avut Covid. 

„După ce a discutat ce dispoziţii sunt de luat împreună cu familia regală, suverana a cerut prinţului de Wales să o reprezinte pe Majestatea Sa, luni, la ceremonia pentru Commonwealth de la Abaţia Westminster”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat, precizând că suverana „va urma alte angajamente prevăzute, inclusiv angajamente în persoană în săptămâna care vine”. 

În jur de 1.500 de persoane sunt aşteptate aici, în cadrul acestei Zilei anuale a Commonwealth de care suverana este foarte ataşată.

Prezenţa prinţului de Wales la ceremonie era deja prevăzută în program, precum şi cea a Camillei, ducesă de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge şi prinţesa Alexandra. Ducele şi ducesa de Gloucester şi-au anulat prezenţa din cauză că ducele a fost testat pozitiv la Covid. 

Palatul Buckingham nu a dat un motiv precis în legătură cu absenţa reginei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.