Preşedintele american, Joe Biden, încearcă să escaladeze situaţia şi să impună agenda SUA asupra întregii comunităţi internaţionale, aducând în discuţie riscul izbucnirii unui al Treilea Război Mondial, a susţinut, ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat Channel One, citat de agenţia de presă rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă atrag atenţia asupra faptului că nu facem niciun pas, fie verbal – sub formă de declaraţii – sau de orice alt fel, care ar putea fi privit ca o escaladare. Între timp, înaltul oficial american vorbeşte deschis despre pericolul unui al Treilea Război Mondial”, a afirmat Riabkov.

”Aceasta este o încercare de a călca pe nervi, de a impune agenda lor (SUA) întregii comunităţi internaţionale. Pentru noi, obiectivele distructive ale acestei atitudini sunt evidente”, a subliniat el.

Riabkov a adăugat că nu vede niciun semn potrivit căruia SUA sunt gata să continue discuţiile despre situaţia din Ucraina. Potrivit oficialului rus, SUA au promovat o agendă diferită în ultimele luni.

”În loc să discutăm subiectul securităţii europene, cum să păstrăm şi să întărim arhitectura care s-a dezvoltat în Europa în ultimele decenii, am fost literalmente forţaţi să discutăm probleme care nu au nimic de-a face cu asta. Vedem la ce a condus. Aceasta este o greşeală strategică de calcul din partea Statelor Unite, a aliaţilor, clienţilor şi a sateliţilor săi”, a continuat înaltul oficial rus.

Joe Biden a afirmat anterior că SUA nu vor intra în război cu Rusia în Ucraina, ci vor apăra teritoriul NATO, dacă este necesar. El a spus că o confruntare directă între NATO şi Rusia ar însemna al Treilea Război Mondial, iar comunitatea internaţională ”trebuie să se străduiască să-l prevină”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.