Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan scrie, vineri, că va cere partidului, în calitate de prim-vicepreşedinte, şi Guvernului României, ca membru al echipei de Coordonare a Coaliţiei, să NU susţină acest proiect, el arătând că este ”un absolutist când vine vorba de libertatea de exprimare”. El mai afirmă că proiectul este o idee nefericită, pentru că, de la monitorizare se va ajunge la cenzură, iar ideile, fie că suntem de acord cu ele, fie că nu, trebuie să circule libere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt un absolutist când vine vorba de libertatea de exprimare”, spune europarlamentarul arătând că proiectul prezentat de presă este idee nefericită.

”De la monitorizare se va ajunge la cenzură, iar ideile, fie că suntem de acord cu ele, fie că nu, trebuie să circule libere”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

El continuă: ”Când vine vorba de libertatea de exprimare, sunt un absolutist. Susţin total cele spuse de Elon Musk acum 5 zile, când a fost rugat să scoată anumite site-uri de pe reţeaua de sateliţi StarLink. Nu trebuie să alunecăm către scenarii care riscă să semene cu realităţile din romanul „1984”! Un Minister al Adevărului poate deveni un coşmar”. 

Europarlamentarul PNL anunţă că va cere PNL, în calitate de prim-vicepreşedinte, şi Guvernului României, ca membru al echipei de Coordonare a Coaliţiei, să NU susţină acest proiect.

”Vă mai dau câteva argumente: Dezinformarea trebuie combătută prin o mai bună informare, credibilă, prin campanii inteligente, explicându-le oamenilor adevărul apelând la logică, la bunul-simţ, prin vehicule pozitive. Trebuie să educăm, să-i învăţăm pe oameni să se informeze, să le fim ghid în acest război informaţional. Există oameni oneşti, de bună-credinţă care, din necunoaştere, nepricepere, din lipsă de alternativă credibilă, ajung să replice idei propagandistice nocive, dar nu trebuie puşi la stâlpul infamiei. Sunt victime, nu criminali. Un om care crede despre un demnitar că este corupt nu trebuie suspectat automat că slujeşte o putere ostilă UE, NATO, SUA, ci trebuie să beneficieze de prezumţia de bună-credinţă. Aşa crede el, iar gândul nu poate fi cenzurat. În cea mai mare democraţie a lumii, judecătorii, cu Constituţia SUA în mână, admit limitări ale libertăţii de exprimare doar dacă au legătură cu terorismul sau cu pedofilia, dacă ţin eu bine minte. Să nu devenim mai catolici decât Papa!”, mai afirmă Rareş Bogdan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.