Peste 2,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina - dintre care 116.00 sunt cetăţeni ai altor ţări - de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, anunţă vineri ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul refugiaţilor din Ucraina a atins astăzi (vineri), în mod tragic, 2,5 milioane. Estimăm că aproximativ două milioane de persoane au fost deplasate în interiroul Ucrainei”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter directorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Filippo Grandi.

”Milioane de oameni sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţa din cauza acestui război nebun”, denunţă el.

Aproximativ 116.000 dintre cele 2,5 milioane de persoane care au părăsit Ucraina sunt cetăţeni ai altor ţări, a anunţat, separat, Organizaţia Internaţională a Migraţilor (OIM).

Polonia găzduieşte cel mai mare număr de refugiaţi de la începutul invaziei ruse.

Începând de la 24 februarie, peste 1,5 milioane de refugiaţi au intrat pe teritoriul polonez, potrivit grănicerilor polonezi.

Numaijoi, grănicerii polonezi au înregistrat 87.000 de sosiri.

ONU estima miercuri că patru milioane de persoane ar putea fugi Ucraina, din calea războiului, în primele şase luni ale ofensivei ruse.

ONU estimează că acest conflict poate conduce la deplasarea a până la 6,7 milioane de persoane în interiorul Ucrainei, dintre care 4,3 milioane ar avea nevoie de un ajutor umanitar vital.

Autorităţile ucrainene înregistrau - înaintea invaziei ruse - 1,46 de milioane de persoane deplasate în interiorul Ucrainei, inclusiv 854.000 de rezidenţi ai unor zone aflate sub controlul Guvernului, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.