Rusia este pregătită să furnizeze îngrăşăminte minerale partenerilor străini, iar restricţiile cu privire la importul acestora pe pieţele globale vor duce la o creştere suplimentară a preţurilor la alimente, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, joi, în cadrul şedinţei de guvern, informează agenţia de presă de stat, Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Putin a subliniat că prioritatea este asigurarea aprovizionării cu îngrăşăminte pe piaţa internă din Rusia.

”În lume (pe piaţa îngrăşămintelor) are loc o situaţie extrem de gravă, chiar înainte de evenimentele din Ucraina. Era o situaţie dificilă şi înainte, dar acum se înrăutăţeşte, pentru că Rusia şi Belarus sunt printre cei mai mari furnizori de îngrăşăminte minerale pe piaţa mondială”, a argumentat Putin.

”Dacă vom continua să întâmpinăm probleme cu finanţarea, asigurările, logistica, atunci preţurile, care sunt deja exorbitante, vor creşte şi mai mult. Şi acest lucru va influenţa preţurile la produsele alimentare. Nu ar trebui în niciun caz să permitem să se întâmple ceva similar pe piaţa noastră alimentară, de aceea trebuie să asigurăm în primul rând volumele necesare producătorilor noştri agricoli”, a continuat liderul rus.

"Dar avem resurse, suntem capabili, suntem pregătiţi pentru a ne aproviziona partenerii străini. Dacă ni se creează probleme, atunci consecinţele negative pentru acest sector al economiei globale sunt inevitabile", a mai explicat Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.